2014. június 18., szerda

Arcpakolások házilag

  A bőr ápolásának egyik legjobb módja, ha heti 1-2 alkalommal tápláló arcpakolással kényeztetjük. Sajnos nem mindenki engedheti meg magának a méregdrága, drogériákban kapható pakolásokat, ezért most segítek nektek abban, hogyan készítsétek el házilag őket.  Mindegyik pakolás alapja a teljes kiörlésű liszt lesz, amely rengeteg tápanyagot tartalmaz.

  Minden bőrtípusra
A lisztet langyos vízzel simára keverjük. Sűrű masszát kell kapjunk, ami jól kenhető. Ez a pakolás rengeteg vitamint juttat a bőrbe, például az E és B vitamint, amelyek ragyogóvá teszik a bőrt és nagyszerű öregedésgátlók is.

  Zsíros és pattanásos bőrre
Ezt a pakolást hasonlóképpen kell elkészíteni, mint az előzőt, viszont víz helyett paradicsomlevet (friss paradicsom átszűrt levét) kell a liszthez adnunk. A paradicsom leve ugyanis segít zsírosodás ellen, mattítja a bőrt és jó gyulladáscsökkentő is.

  Száraz bőrre
A száraz bőr feszülését a zsírhiány okozza, ami miatt a nedvesség gyorsan elpárolog a bőrből. Ezt a legjobban búzacsíraolajjal lehet kezelni, amit szintén a liszttel keverünk ki. A bőr az így bevitt E és A vitaminnak köszönhetően bársonyosan puha és táplált lesz.

  Vízhiányos bőrre
A vízhiányos bőrre az uborkapéppel elkevert lisztet használhatjuk, ami kitűnően enyhíti a szem körüli puffadást is.

A pakolásokat minimum 20 percig hagyjuk az arcunkon, ennyi idő alatt fejtik ki jótékony hatásukat. Ezután körkörös mozdulatokkal finoman le kell dörzsölni, majd meleg vízzel arcot mosni, amit hideg vizes öblítés követ. A pakolás eltávolítása után a megtisztított arcbőrt a megszokott arckrémünkkel kenjük be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése